N S DK FIN NORD INTuch SV-02 NV-03

Crazy Conan

av

Hiselfoss

Reg.nr.09388/99

01.05.1999 - 02.08.2005

HD A - AA A

MultiCH MultiV Sennetta's Sixten
Dajan V D Hausmatt
D LUX INTuch Igor von Vindonissa
Gina V D Hausmatt
Sennetta's Noa-Noa
Arthos vom Blumenland
DK INTuch Sennetta's Nanna
Simiti's After Eight
N Such Dalaleds Darkwin
Sixten
Dalaleds Bibby
Yasmine av Milkcreek
Nuch Herman Rubio
Nuch Bastin Rebecca

 

Conan ble født som nummer to i kullet, og han var "min" fra første gang jeg holdt ham i mine hender! Han var en meget spesiell pelsdott av en valp, og bergtok de fleste som møtte ham! Han hadde helt klart sine feil - han som alle andre - men utstråling hadde han i full monn!

Mens de andre valpene i kullet fartet rundt og herjet som gale fulgte han trofast i mine bein! Det gjorde han hele livet igjennom! Det eneste som omtrent kunne lokke ham bort fra meg var velduftende damer - da kom jeg i annen rekke! Andre hannhunder blåste han en lang marsj i!

Conan hadde en helt utrolig utstillingskarriere! I en alder av 5 år hadde han vært på 123 utstillinger i Norge, Sverige og Danmark. Han hadde ervervet 33 BIR; 20 BIM, 21 certifikat, 34 cacib/res.cacib, 27 HP og 92 ck. Som junior/unghund var det kun tre ganger han ikke fikk HP og som champion er det 3 ganger som han har stått uten ck. Han ble N Such 2 år og 4 dager gammel. Da hadde han to "hvilende" cert fra Sverige. Det danske championatet fikk han på første forsøk måneden etter! Sitt første cacib fikk han 15 måneder gammel og han ble international chmpion 1 år og 3 måneder etterpå!

Han var mestvinnende i NBSK avdeling Østfold i 2000, 2001 og 2003. I NBSK var han nummer 4 i 2000, nr 2 i 2001, nr 3 i 2002 og mestvinnende hannhund i 2003 og 2004. I tillegg har han en rekke gruppe og BIS plasseringer! Ingen annen norsk Berner har hatt samme suksess som han på NKK's internationale utstillinger. I 2003 ble han BIG1 på tre av de internationale utstillingene, og i Trondheim endte han også opp som BIS3. Han ble også BIG1 på NKK's nationale utstilling på Otta det året! Dette holdt sammenlagt til en 11.plass på NKK's Bamseliste!

Geilo 2005 var og ble hans avskjed i utstillingsringen! Av 86 påmeldte hannhunder ble han ble beste hannhund og BIM. Conan fikk med seg noen få utstillinger i begynnelsen av 2005, og dette holdt til å bli nr.3 mestvinnende hannhund i 2005.

Dommer Marion Klok hadde følgende kommentar i ettertid:

Han er er usedvanlig pen, stor og velbygget hund med jordvinnende bevegelser og bra haleføring!

Conan hadde MUH test med gode resultater og godkjent skudd!

Conan fulgte gjerne etter skogens konge om vi møtte ham på vår tur i skogen, men han ble aldri lenge borte! Etter noen minutter varhan plass igjen!

Conan varen tålmodig sjel som lot tispene og valpene i flokken regjere med seg uten å mukke! At han ikke ble lei er mer enn jeg kan fatte og begripe innimellom! Han ruslet tålmodig av gårde med en hengende over nakken mens en annen hadde bitt seg fast i halen!

Våren 2005 begynte han å halte på den ene bakbenet!

Hverken røntgenbilder eller kliniske undersøkelser gav oss noen pekepinn på hva det kunne være! Haltingen kom og gikk, men så oppdaget jeg til min store skrekk en kul i låret hans! Han ble operert 11 juli, og veterinæren skar bort en stor og hissig kreftsvults! Prognosen var dessverre ikke god, men den første tiden så det allikevel ut til å gå bedre enn vi hadde fryktet!

Til min store sorg måtte han til slutt gi tapt!

Han bar sin sykdom like tappert og tålmodig som alt annet i sitt altfor korte liv! Conan tok meg med storm, og har eid meg siden den dagen han ble født!

Han døde 2 august 2005.

I seks år har vi to vært ett og alt, og hans plass ved siden av senga mi vil for alltid være tom!

Nå ligger en del av meg begravet sammen med ham her hjemme!