N Such

Dalaled's Darkwin

Reg.nr.S93657/93

01.11.1993 - mai 2004

HD fri - AA fri

 

Sixten
S SFuch Svedjekullens Zacko
Such Nordansater Gorm
Svedjekullens Trollie
Odenhills Nobless
S Nuch NV-85 Berntiers Holiday
Odenhills Fiesta
Dalaleds Bibby
Jojan's Shomron ll
Bounty ll
Krisi's Rita
LP Sennengårdens Yoysan
Fursten
Sennengårdens Starlet

 

 

Klumpen kom til oss i juli 1995 fra AnnChristin Lirbank og Kennel Dalaled i Syd-Sverige. Han hadde revet av sitt korsbånd og blitt operert for dette. Av den grunn ble han utestengt fra avl i Sverige. Da vi fikk tilbud om å overta ham, nølte vi ikke et sekund. Og akkurat dette har vi ALDRI angret på. Dessverre var ikke den første operasjonen vellykket, så han måtte gjennom flere før endelig Petter Heim ved Oslo Dyreklinikk ordnet dette på en meget tilfredsstillende måte.

Etter at fikk orden på sine korsbånd og sakte men sikkert kom i kondisjon ble han stilt mye i 1999. Han fikk sitt første cert på NKK sin utstilling i Drammen i juni, og de to neste kom på løpende bånd og championatet var i havn. Cert fra Sverige hadde han med seg i bagasjen, så nå var han norsk og svensk utstillingschampion. Han hadde en fantastisk utstillingskarriere resten av det året. Spesielt var det da han sto som BIR på NBSK avd Hedmark sin spesial utstillling - med datteren Nuch Key To My Heart av Milkcreek som BIM. Høstutstillingen til NBSK samme år ble han BIR begge dager, BIG2 på lørdag og BIG1 og BIS3 på søndag.

Før vi fikk Klumpen i hus var jeg fast bestemt på aldri å ha hannhund, men med en så fantastisk snill og trivelig hannhund har jeg nå gjort helomvending. Nå kunne jeg ikke tenke meg å være uten en hannhund i huset. Hadde alle vært som han........

Klumpen ligger bak alle mine kull - bortsett fra A-kullet - og har vist seg å være en solid grunnpilar i mitt oppdrett!

Klumpen hadde en liten hjerneblødning våren 2002, men kom seg bra! I en alder av over 10 år var han fortsatt med på turer i skog og mark! Han hadde sin suverene plass i flokken og var hele tiden med på å prege valpene på en utmerket måte.

I mai 2004 var det nesten som å skru over en bryter! Den ene dagen var han tilsynelatende sitt vanlige jeg, for så neste dag ikke ville spise - bare sove!

Etter fire dager sovnet han stille inn i mine armer! Jeg får ALDRI en som han igjen!