NVV-17

NBSK veteran champion

Franz Ferdinand

av

Hiselfoss

b.06.07.2009 - d.29.05.2020

HD D   AA A

(CH Yo-Yo Bentley av Hiselfoss - CH Lulla Lunekjær av Hiselfoss)

?Verdens vakreste?
Nå er han den vakreste hundestjernen på himmelen???

Norsk Veteran Vinner -17, Klubb Veteran Champion Franz Ferdinand av Hiselfoss 06.07.09-29.05.20

Vår kjære Ferdinand måtte reise opp til hundehimmelen, og vi er knust?? Han var den med det største hjertet og den vakreste og mest spesielle sjelen og personligheten av alle dyrene jeg har hatt i mitt liv?

Han har vært med nesten helt fra starten av vår bernertilværelse, og vi har opplevd så mye sammen? Han har vært lekeonkel og bestevenn for alle barna og valpene?? Barna elsket deg?? Du var bestevennen til mormor og morfar. Den store trygge klippen for både mennesker og dyr her i huset. Den beste til å trøste, og den beste til å passe døra når vi sover. Ingen elsker å gå i fjellet på Rørosvidda mer enn han, og han koste seg med å kjøre båt i stor sjø ?? Kjøre bil var topp - bare han fikk være med var han lykkelig? Snorket og kosepustet på sin særegne måte, og hadde egen velkomstbjeffing kun for oss fem + mormor og morfar??? Han hadde blitt 11 år 6.juli. Vi er sønderknust over å miste han, og sorgen er ulidelig?? Hele familien sørger. Alle vet hvor mye du betydde for oss. Han holdt liksom bare koken i år etter år, mot alle odds. Han var en stor hannhund, med HD. Og selv om vi på en måte har forberedt oss i flere år på at han er gammel og lever på lånt tid, så var det likevel nesten så vi ikke kunne fatte at denne dagen faktisk skulle komme. Vi vet at vi har vært særdeles heldige som har fått ha han i så mange år! Og uten særlig store helseutfordringer?? Tross HD har han vært en sunn og sprek veteran helt til det siste, med en utrolig livsgnist? Og så mye kjærlighet og glede han har gitt til alle rundt seg?? Det var rett og slett alderen, med det den førte med seg i form av problemer med synet (glaukom/grønn stær), som gjorde at vi måtte gi slipp. Det kom brått og uventet, så vi håper inderlig ikke at du har gått med smerter lenge uten å vise oss tegn. Ferdinand hadde en helt vannvittig høy smerteterskel, det hadde vi erfart da han fikk akupunktur mot eksem som unghund. Vi er på en måte glad for at du fikk en kort sykdomsperiode, selv om vi da nesten ikke rakk å venne oss til tanken på å miste deg før dagen måtte komme. Vi savner helt vannvittig mye den høylytte, lykkelige bjeffingen han møtte oss med hver gang vi kom hjem, uansett om vi hadde vært på jobb eller bare ute i postkassa?????? Nå skal du møte igjen alle de andre kjære dyrene vi har hatt opp igjennom årene, og det er ikke få?? Én ting er sikkert - ingenting er som å ha en berner-hanne i huset?? Det er et stort tomrom her som ingen annen enn Ferdinand kan fylle. Hans personlighet var helt unik. Huset vårt blir nok aldri komplett uten en stor hannhund-bamse.

Hvil i fred, vår vakre Ferdinand?? Du vil aldri, aldri bli glemt men alltid ha en helt spesiell plass i våre hjerter??

Bildet kan inneholde: 3 personer, hund, tre, utendørs og natur

Thank you Håkon, Inger-Marie, Johannes, Ludvig and Jennie for all the love and care you have given Ferdinand in almost 11 years

 

Gro Solberg sitt bilde.

Veteran CAC at Østfoldtreffet 2017

 

October 2011

 

Bianca and Ferdinand at the sea coast - July2010

6mnths old

Ferdinand 4mnd

8 weeks